Sari la conținut
AV Club Cauta Redactor Citește mai mult... ×

Toată activitatea

Acest curent se actualizează automat     

 1. Ieri
 2. marians

  Amplif 2x30W cu EL34

  Piega au boxe (seria Classic) cu cate 2 woofere de 10 inch si sensibilitate 93 dB. 😊
 3. bongiorno

  Amplif 2x30W cu EL34

  Nu m-am sculat tarziu dar am fost in Vale si am auzit un cantec de sirene trancofile Yamaha love cu boxe Pioneer si ... am profitat de oferta. Eu, dupa ce am albit, trancotar fiind, am ajuns la urmatoarea vorba: Incinta potrivita in camera potrivita. De dragul adevarului. Acele incinte erau aproape cele mai mici Piega de podea. Mai sunt unele care se cheama Micro. Eu stiu ce pot. In 15-20 mp cu amplificarea potrivita pleci prin camera sa cauti subul ! Piega au si boxe cu bas de 10 inci. Dar nu e vorba numai de asta. Au nevoie de lampi foarte vanjoase. Le pui un VTL in spate si .... asculti. Boxele lui Vio sunt mari si foarte sensibile. Canta si cu 5w. Dar cati au asemenea boxe ? Parerea mea e ca un lampas ar trebui sa poata misca niste incinte de 89-90 sensibilitate pentru a fi util incintelor normale care se gasesc pe piata. Am auzit si eu legenda asta cu 12 inci. Era odata.... in zilele noastre e scump si greu sa faci o boxa audiofila cu dif de 12 sau 15 inci. Nu vreau mai multe discutii pe tema asta dar pun o intrebare vestitului electronist: A ascultat vreodata niste incinte Proac de podea cu midbas de 8 inci ? Eu cred ca 99% nu.
 4. hellrider77

  Tunere radio

  Eu ma refer la faptul ca DAB si DAB+ emit chiar un stream de date comprimat mp3 sau aac. FM este modulatie de frecventa, sursa poate fi oricare. FM=FM nu stiu cum sa ma explic.
 5. _BGD_

  Tunere radio

  Pai si in raport cu FM? Sau sa intreb altfel: DAB = mp3, DAB+ = AAC+, FM = ? Vorbind, desigur, de un semnal bun/puternic.
 6. hellrider77

  Tunere radio

  DAB = stream mp3 bitrate mic DAB+ = stream AAC+, bitrate 64kpbs similar mp3 la 128 Datorita algoritmului diferit, AAC+ suna mai bine, inaltele nu mai par a fi comprimate. Desi in mod real este mai putina infiormatie intr-un stream AAC fata de mp3, calitatea perceputa, datorita psihoacusticii, este mult mai mare.
 7. _BGD_

  Tunere radio

  Salutare, Intr-un final m-am ales cu Tuner-ul din semnatura. Toate bune si frumoase, in zona de Vest a capitalei am receptie buna (peste jumatate l aindicatorul de putere semnal) cam la toate posturile. Acum ca am terminat de mesterit si partea asta, ma gandeam sa trec la DAB, Tuner si antena DAB afara. Foloseste cineva, pentru cele cateva posturi DAB, numarabile pe degetele de la o mana? Ce antenta? Ce tuner? Cu ce calitate a receptiei? Un mic impediment il vad ca, fiind frecventa mai mare, distanta de emisie scade.... Care este diferenta dintre DAB si DAB+?
 8. zal

  Amplif 2x30W cu EL34

  Dacă te-ai sculat tîrziu... 🙂 Am mai pus ampliful dincolo în atelier ptr audienţă mai restrînsă, pe boxele cu difuri Eminence, nefiind satisfăcut de Piega. Altă viaţă. Cum spunea un cunoscut şi celebru electronist român: muzica începe de la 12 ţoli în sus.
 9. Ultima săptămână
 10. DJPocaitul

  JAZZ

  Imi place muzica asta ! 🎧
 11. trancotistu

  JAZZ

  O voce care m-a impresionat și... visez s-o ascult pe lămpaș! Chiar dacă albumul său de debut poate fi considerat un pachet de cover-uri reinterpretate, cred și nu greșesc, merită... Elise LeGrow - Playing Chess https://www.discogs.com/Elise-Legrow-Playing-Chess/master/1330597 ... când nu ai bani faci și un videoclip așa... . . 😉
 12. Andi

  MQA vs PCM / DSD

  Robert, nu că nu aș fi de acord că un etaj analogic elaborat este în mod evident de dorit, dar să știi că am auzit și scule cu etaj analogic lăbărțat care sunau mediocru comparativ cu scule cu etaj analogic aproape minuscul comparativ.... Eu rămân la părerea mea, cea mai importantă este schema, implementarea. Componentele s-au miniaturizat atât de mult încât acum e posibil să construiești un etaj analogic în clasă A, cu componente discrete, extrem de avansat, pe o suprafață minusculă. Vezi, de exemplu, Chord Hugo. Sau chiar Mojo, cu un etaj analogic aprox. 95% identic, dar și mai miniaturizat, datorită FPGA-ului mai puternic decât în Hugo.
 13. dinica

  MQA vs PCM / DSD

  Interviul cu inginerul de master spune inca odata lucrurilor pe nume. MQA is shit. Exista un comentariu foarte real in acest interviu la care ar trebui sa ne gandim cu totii. MQA has been targeting the weakest players in our world, the audiophiles. And they’re targeting those most dependent on pimping new tech, the audiophile press. Am scris si eu despre masuratorile lui Archimago, am atasat link, acum ma intreb daca toata lumea a citit ce se afla in spatele acelui link. Am propus un test PCM vs MQA. Din pacate nu am gasit un DAC compatibil care sa nu arate ca o bricheta. Nu vreau sa-i supar pe oamenii care detin asemenea DAC-uri gandite sa ofere mobilitate. Vreau sa intelegeti ca un test corect presupune o comparatie intre aparate apropiate ca valoare. Nu putem compara un DAC bricheta cu unul al carui etaj analogic este de 2-3 ori mai mare.
 14. FMAcoustics

  MQA vs PCM / DSD

  http://fairhedon.com/2017/11/05/an-interview-with-mastering-engineer-brian-lucey/ https://www.linn.co.uk/blog/mqa-is-bad-for-music https://audiophilestyle.com/ca/reviews/mqa-a-review-of-controversies-concerns-and-cautions-r701/
 15. bongiorno

  Amplif 2x30W cu EL34

  A fost duminica, 17 februarie. Vio, gazda buna ca de obicei, ne-a lasat sa ne desfasuram in voie si a intervenit minimal...mai mult a dat cu urechea decat cu parerea. Multumim pentru tratatie si posibilitatea de a ne intalni si discuta ! Au fost prezente trei amplificatoare cu tuburi: cel din titlul topicului al lui Zal, amplificatorul lui Vio, un PP de 22w in clasa A - Proiectul 65 4X6P3S-E & 2X6H6P-I & 1 X 6H2P-EV, toate tuburi militare rusești si un amp SE cu tuburi AD din 1930 toamna. Sursele au fost doua: Sacd 7001 Marantz al lui Vio si un dac M2teck. Boxele Piega Premium 3.2 aduse de Cristi. S-a dorit o imbinare a placutului cu testarea practica a matchingului pe care il fac aceste boxe cu amplificarile pe tuburi. Parerea mea e ca sunt pretentioase. Au nevoie de o amplificare puternica. Au sunat foarte aerisit pe micul amp de 4w SE dar controlul pe joase a fost aproape inexistent. Nu am ascultat amplificatorul lui Zal. Din ce am inteles, sunetul a fost deschis. Amplificatorul 65 al lui Vio a fost autoritar. Controlul pe joase a fost bun, sunetul echilibrat dar per ansamblu parca prea serios, cazon. As fi dorit sa fie putin mai destins. Estetic arata foarte bine ! Important ! Perceptia asupra sunetului este subiectiva ! Ce suna bine cu una, suna mai putin bine cu alta.... Sursele au sunat diferit. Nu ma exprim. In particular am o opinie. In ceea ce priveste boxele eu consider ca au starnit mirare si apoi controverse. Dimensiunea redusa si designul modern - aluminiu extrudat... le-au facut surprinzatoare. Camera lui Vio e mare. S-au descurcat bine. Scena a fost buna iar detaliul a fost la locul lui si asta s-a vazut la orice schimbare de amplificator, sursa sau cd folosit. Se aud corect cu urechea la nivelul tweeterelor. Evident ca fanii difuzoarelor de minim 10 inci au fost neconsolati dar doritorii de sunet contemporan au avut ce asculta si discuta. Ca unul care asculta ceva asemnator va spun ca in 10-20 mp, aceste mici incinte pot face minuni...audiofile. Sunt precise, muzicale, rapide, necolorate si sincere. Ce le dai, aia canta. Treaba made in Swiss ! Cine nu crede, sa mearga sa le asculte. Buna ideea cu ecusoanele... Nota de subsol.... Pentru o auditie corecta e necesar sa va asezati pe scaune prin rotatie. E specificul camerei in opinia mea.
 16. zal

  [Reparatie/Probleme] ISP Serie 500 (Micro Linie)

  Eram sigur că e pocnitoarea asta. Am demolat aşa ceva prin anii 90 din lipsă de integrat STK463. Presupunînd că e încă bun, deşi după siguranţele de 6,3A arse nu cred, uită de boxele alea, el e capabil să lucreze doar cu sarcini de 8 Ohmi. Dacă e ars poţi să spui adio jucăriei, făcăturile de azi sînt inutile şi original nu mai găseşti decît recuperat, nu se mai fabrică de 25 de ani. Trebuie să verifici întîi sursele simple şi stabilizate din amplif, separat de restul lanţului şi abia apoi conectezi pe rînd celelalte componente, cu atenţie să nu inversezi cuplele DIN. Cond vechi poţi să-i arunci cu încredere. Cei 150 de lei pierduţi consideră-i o lecţie folositoare în viitor.
 17. HiFi Center

  Falcon Loudspeakers

  FALCON LOUDSPEAKER’s Falcon a fost infiintata in 1972 ca Falcon Electronics de primul angajat(1961) al Kef Electronics Ltd, Malcom Jones. Ca si inginer de design la Kef, Malcom a facut design-ul si implementarea la celebrele difuzoare de la Kef, modelul B139,B200,B110,T15,T27 si sistemul in care acestea erau incorporate. A plecat de la Kef in 1974 cand tocmai terminase de creat faimoasa serie Reference 104 si a inceput colaborarea cu Falcon Acoustics Ltd., lucrand la crearea unui monitor profesional activ. Desi, initial infiintata ca si companie sa produca componente si produse pentru piata DIY, necesare pentru constructia de boxe, cu cea mai avansata tehnologie de productie de condensatori din ferita, dupa specificatiile clientilor, aceasta tehnologie oferita pietei DIY, a facut posibila pentru prima oara in lume, crearea si producerea de boxe de catre oameni diferiti, dar pasionati, nu doar de marile companii producatoare de boxe din anii ’70. Unul dintre cele mai populare sisteme create de Falcon, a fost Tabor si multe alte zeci de mii au fost produse de-a lungul anilor. Falcon a preluat conducerea companiei Nightingale Acoustics in 1978 si a tinut in productie pentru o perioada modelul NM1, dupa care a produs modelul NM3,NM5, Llyric si Enigma. Acestea au fost produse si in varianta MK2. Intre anii ’80 si ’90 livra sute de mii de condensatori anual pe piata din UK si nu numai. Multe din companiile Europene care produceau boxe, foloseau condensatorii produsi de Falcon. La un moment dat 2/3 din producatorii din Uk foloseau condensatorii produsei de Falcon. Falcon a inceput ca o afacere mica de familie, cu Valerie si Malcom Jones ca si directori. Incepand ca multi altii, pe masa din bucatarie, s-au mutat mai apoi din Bexhill in Sussex la Multabarton in 1976, desi magazinul era inca sub conducerea lui Wilf Harms, managerul de la Falcon. Falcon s-a mutat din nou in 2003 la Acle, un orasel mic aflat la jumatatea distantei dintre Norwich si GT. Yarmouth. Compania a fost inmanata official de catre Malcom Jones lui Jerry Bloomfield in Oxford in 2009. Falcon Acoustics este in momentul de fata cel mai mare distribuitor si porducator de difuzoare din UK. In 2014/2015, Falcon Acoustics a obtinut licenta si a inceput sa produca deja celebra serie BBC LS3/5a sub denumirea Falcon Acoustics Classic LS3/5a, astfel marind productia din seria R.A.M si seria Reference. Seria R.A.M include 3 modele, 2 modele de raft si un model standfloor, completand productia cu modelul Classic LS3/5a si culminand cu seria Reference GC 6500R.
 18. bongiorno

  Amplif 2x30W cu EL34

  Voi posta impresii pe seara. Boxele au fost Piega Premium 3.2
 19. silviu2403

  Technics Legenda Audio Vintage

  Oare mai trebuie explicat cine este Technics? Una din primele firme importante de audio care s-au promovat in Romania dupa 1989. Sunt foartemulte lucruri de spus si explicat despre acest brand. Istoria scurta a acestui brand este urmatoarea. Technics s-a infiintat in anul 1965 in Japonia( Tekunikusu) ca producator de aparate electronice audio hi-fi. A fost unul din competitorii directi ai celebrului brand Nakamichi, un alt mare brand si producator japonez. A fost una din primele companii japoneze de hifi ce a produs cam orice in domeniul audio, pick-up, boxe, amplificatoare, casetofoane, magnetofoane si multe alte aparate din aria audio. In industria audio s-au remarcat prin cateva modele din care amintesc: BoxeleTechnics SB-M10000, Pick-up Technics SL-1200, Magnetofonul Technics RS-1800, setul format din preamplificator + amplificator Technics SU-A2 + SE-A1, amplificatoare integrate precum Technics SU-8099, Technics SU-V10, Technics SU-MA10. In acest articol am sa va impartasesc experienta mea cu doua dintre amplificatoarele produse de aceasta firma, Technics SU-8080 si SU-V8. Sunt amplificatoare integrate construite foarte bine, respectand o topologie de top in constructia de amplificatoare si anume integral dual-mono. Din punctul meu de vedere, cam asa trebuie sa arate un amplificator de calitate si cu un potential bun in domeniul auditie audio. Cum in multe cazuri, sunetul inseamna o alimentare buna intr-un aparat, mai ales in cazul amplificatoarelor audio, este important ca cele doua canale stereo sa fie cat mai independente. Prezentare Technics SU-8080 - amplificator integrat, 2 x 72w @ 8 ohm, 13.5kg, constructie dual-mono, 4 tranzistori finali, 490w consum. Technics SU-V8 - amplificator integrat, 2 x 105w @ 8 ohm, 16kg, constructie dual-mono, 8 tranzistori finali, 1000w consum. Pentru auditia acestor doua amplificatoare am incercat sa creez un mediu cat mai vintage. Sistemul de test Amplificatoare: Technics SU-8080 si Technics SU-V8 Surse: Pick-up Dual 701 – DozaOrtofon VMS 30 si CD Yamaha CDS 1000 Boxe: Kef 103/3 Muzica si teste Din start am stiut ca aceste aparate au fost gandite sa fie folosite in mediu analogic, astfel au integrat un preamplificator phono foarte bun. Din acest motiv am ales sa folosesc in cadrul auditiei si un pick-up. Muzica folosita a fost diversificata, am incercat sa vad daca aceste aparate pot sustine cerintele actuale ale lumii audiofile: finete, transparenta, scena aerisita, instrumente reale, naturale, toate ingredientele pentru a te lasa purtat de muzica intr-o alta lume si a intelege si trai emotia transmisa de interpreti. Prima piesa a fost Dave Brubeck – Take Five pe vinil, primul amplificator testat a fost SU-8080. Am sesizat ca partea phono a amplificatorului presteaza foarte bine. Sunetul este curat, se contureaza scena, incerc sa urmaresc pozitionarea instrumentelor si reusesc sa faca cest lucru. Simt o coerenta buna si sunetul curge, ma bucur si ma las purtat de muzica. Incerc sa urmaresc neajunsurile si ma gandesc ca poate sunetul nu este destul de transparent sau clar, insa nu, pot urmari cu usurinta ce se intampla in fata mea, tobele lovesc curat, pianul canta bine delimitat in spectrul sonor. Unde pot avea o obiectie este adancimea scenei, care nu este tocmai adanca asa cum mi-arplacea sa fie. Sesizez instrumentele puse in acelasi plan, iar acest lucru nu este chiar asa cum il stiu pe aceasta melodie. Pun piesa din nou, insa de aceasta data pe SU-V8. Se simte imediat o diferenta, parca am apasat pe acceleratie, muzica este mai live, sunetele sunt mai ample, joasele sunt mai adanci si mai bine controlate. Amplificatorul acesta chiar stie sa cante. Separatia intre canale este mai buna, pot sesiza cu usurinta imaginea stereo, ce instrumente sunt centrate si care se afla in stanga/dreapta. Un lucru il urmaresc cu interes, realismul sunetului afisat in fata mea. Imi doresc sa urmaresc comunicarea intre artisti prin instrumentele lor insa si de aceasta data observ aceeasi lipsa a adancimei. Scena este in fata mea, insa nu se intinde in spate, asa cum sunt obisnuit. Recunosc ca nu imi place sa fiu agresat de muzica, imi place sa o privesc ca un tablou, nu sa se urce pe mine. Dincolo de acest neajuns, ma bucur de ceea ce aud si simt. Am muzica in camera mea si asta e tot ce conteaza. Continui cu o piesa care imi place foarte mult si anume Anne Bison -Septembre in Montreal. Am ales aceasta piesa pentru rafinamentul si finetea muzicala. Am vrut sa vad daca aparatele acestea vintage pot avea asa ceva. Daca tot am ascultat pe SU-V8 am continuat cu el. Impresia este foarte placuta, delicatetea vocii si a pianului se simt in sunet. Textura intrumentelor este naturala, acestea aduc aminte de o sesiune live de sunet. Incerca sa nu ma obisnuiesc cu sunetul si il trec pe micutul SU-8080 la treaba. Da, ceva mai greu de ascultat dupa sesiunea cu fratele mai mare V8. Scena se micsoreaza, sunetul nu mai are aceeasi energie si viata, parca se aplatizeaza, trairile artistului nu se mai simt la fel de bine. Aduce insa o liniste in sunet, cumva nu te face sa inchizi muzica, ba din contra sa asculti in continuare. Un lucru este clar, muzicalitatea e cea care place si te face sa poti asculta pe termen lung. Sunt un ascultator de blues si aleg mai departe Daniel Castro - I'll Play The Blues For You, o piesa aparent linistita insa cu acorduri clare si puternice. Vreau sa vad cum stiu aceste amplificatoare sa loveasca, vreau sa vad daca percutia este cum trebuie si daca senzatia de presiune acustica este reala. Pot spune ca nu dezamageste niciunul dintre cele doua amplificatoare, insa clar SU-V8 reuseste sa ma surprinda. Probabil si datorita faptului ca poate consuma pana la 1000w din retea la nevoie. Acest amplificator este un exemplu de arta electronica in materie de amplificatoare integrate. Se simte bine rezerva de putere, iar muzica nu este constransa cu nimic in a se exprima liber si clar. Te-ar mai putea interesa si articolul urmator. Apasa pe imaginea de jos. Concluzie A fost o sesiune interesanta de auditie cu acest doua amplificatoare in mica mea sufragerie. Pot spune ca am putut asculta muzica mai mult decat decent. Daca “micutul” SU-8080 mi-a parut putin cam sters pe alocuri si retinut in a exprima muzica asa cum imi place mie, fratele mai mare SU-V8 este un amplificator cu adevarat de luat in calcul chiar si pentru o auditie serioasa. Pentru cei care vor sa obtina maxim de la aceste aparate, recomand o verificare electronica la un specialist in domeniu. Cred ca se pot obtine lucruri interesante daca sunt folosite intr-un sistem potrivit. Unde pierd putin aceste aparate este la capitolul transparenta si adancimea de scenei. Ca o comparatie, sunetul modern se intinde mai mult in spate, iar sunetele sunt ceva mai precise, insa mare atentie, acest lucru poate duce la un sunet steril, sintetic, chiar daca aparent mai detaliat, sunet care pe termen lung oboseste. Din acest motiv recomand un sunet in primul rand muzical, dulce, usor de ascultat si asimilat, care nu oboseste in sesiuni lungi de auditie.
 20. dinica

  Recomandari filme noi

  Am vazut serialul acesta in anul lansarii. Eu sunt fanul genului SF. Din acest motiv vad cam tot ce prind, de la filme de serie C pana la filmele considerate blockbuster. Ascension este un serial bun cu un final neasteptat.
 21. igor1234

  Recomandari filme noi

  Dupa atâtea valuri, am zis sa-l vad si eu. Un film ușurel, tipic hollywood, de duminică, după un gratar cu mici si bere. Impactul puternic dat de coloana sonoră îl salvează de la mediocritate.
 22. hellrider77

  Recomandari filme noi

  Am vazut si eu Bohemian Rhapsody. Ca experienta cinematografica, a fost destul de slab insa trebuie sa recunosc ca m-a emotionat finalul desi am vazut de nenumarate ori inregistrarea de la Live Aid, scena care salveaza filmul. Personaje slab conturate si lipsite de autenticitate (cateodata ma intrebam daca cei ce ii interpretau pe membrii trupei sunt actori sau fusesera alesi doar pentru ca semanau foarte mult). Bineinteles, inafara de Rami Malek care straluceste doar prin comparatie si prin forta personajului pe care il interpreteaza. Va recomand Queen Rock Montreal & Live Aid pe bluray (tras initial pe 35mm). Prima data selectati track-ul principal (LPCM 24/48) si apoi revedeti-l selectand trackul cu comentariile lui Brian May si Roger Taylor. Track-ul LPCM 24/48 este, in opinia mea, cea mai buna masterizare Queen (bine, nici nu era greu). Comentariile de pe acest bluray cred ca ofera o incursiune mult mai adanca si mai autentica in istoria trupei si a vietii lui Freddie in special. Astept lapidarea.
 23. johndoe21ro

  MQA vs PCM / DSD

  Eu as compara solutia MQA cu lampasele SET cu distorsiuni armonice pare care 'ghaghila' urechea in mod placut in ciuda faptului ca ele nu sunt de dorit. Ma asteptam insa ca MQA sa prinda (doar) in sisteme digitale neoptimizate unde MQA-ul ar fi contracarat oarecum sunetul agresiv, aspru, obositor obtinut de ascultator pana in acel moment...
 24. _BGD_

  Amplif 2x30W cu EL34

  Buna seara, La cat de mici sunt acele incinte (fizic vorbind), si diametrul relativ mic al difuzoarelor, sunau chiar foarte loud&clear, pentru camera de volum generos! De amplificator, numa' de lauda; nu sunt eu mare in ale industriei, dar pot spune ca a fost un inceput de Duminica constructiv si placut Nu am intrebat la auditie, dar ce sunt? Specs? Sunt pe 2 cai sau 3? Dif-urile de jos imi par identice 🧐 PS: propun la viitoarele auditii (multumim dl. Viorel) sa folosim tehnica ecusoanelor in piept cu nikckname-urile de pe forum? Just an ideea, pentru cei noi 🙃 Toate cele bune,
 25. zal

  Diverse trancote

  Absolut, pozele le-am pus ptr cei curioşi să vadă ce conţine ampliful, poate cumpără cineva unul din întîmplare.
 26. danM

  Amplif 2x30W cu EL34

  ”Spatiul ala” a vazut multe lucruri bune la viata lui ! Atat amplificatoare si boxe....... cat si oameni de calitate.
 27. Andi

  Amplif 2x30W cu EL34

  În sfârșit niște boxe bune în spațiul ăla....
 1. Încarcă mai multă activitate
×